2021-06-13 19:58:45• hírek • MTI

Olyat tettek az angolok, amilyet korábban nem tudtak

fotó: www.facebook.com/EURO2020
fotó: www.facebook.com/EURO2020

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest vasárnap a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Az angoloknál csereként páláyára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es kontinensviadalon.


 Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, óriási nyomást helyeztek a világbajnoki ezüstérmes horvátokra, akiknek érezhetően nem ízlett az agresszív letámadás. A házigazdák gyorsan járatták a labdát és többször át tudták játszani a rivális védelmét - Phil Foden például kapufáig jutott -, gólt azonban nem tudtak szerezni. Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese húsz perc után visszavett az iramból, a horvátok így kiszabadultak a kapujuk előteréből és a szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon komolyabb helyzet és gól nélkül.

 


    

A második félidő közepes iramban kezdődött, a labda a hovrátoknál volt többet, ám nem tudtak mit kezdeni az visszaálló angolokkal. Aztán kevesebb mint negyedóra után az angolok némileg váratlanul egy szép akció végén vezetést szereztek. Bedobás után Philips szépen befelé cselezett, majd a tizenhatos közepére jó ütemben érkező Sterling elét tálalt, a Manchetser City csatára pedig egy védő szorításában a kapuba közepébe lőtt.


A találat néhány percre megfogta a horvátokat, Harry Kane növelhette volna a házigazda előnyét, majd "megnyugodtak a kedélyek". Az angolok ismét visszaálltak, ám hiába birtokolták a labdát a horvátok, lehetőségig csak ritkán jutottak el, így pedig összességében biztosan őrizték meg vezetésüket az angolok és győzelemmel kezdték az Eb-t. Ezzel Anglia történelmében először nyerte meg első mérkőzését az éppen aktuális Európa-bajnokságon. Pedig már kilencszer is próbálkozhattak korábban...

 Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Anglia-Horvátország 1-0 (0-0)

London, Wembley Stadion, 22 500 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerzők: Sterling (57.)
sárga lap: Foden (64.), illetve Caleta-Car (42.), Kovacic (48.), Brozovic (66.)
Anglia: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Rice, Phillips - Mount, Foden (Rashford 71.), Sterling (Calvert-Lewin 92.) - Kane (Bellingham 82.)
Horvátország: Livakovic - Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric, Brozovic (Vlasic 70.), Kovacic (Pasalic 85.) - Kramaric (Brekalo 70.), Rebic (Petkovic 78.), Perisic 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: